Blog

Een gezonde darm voor een goede weerstand

Wanneer je een goede weerstand hebt ben je beter in staat om jezelf te weren tegen ziekteverwekkers als het coronavirus. Je weerstand is deels genetisch bepaald maar je kan zelf ook veel doen om je weerstand zo optimaal mogelijk te krijgen en te houden. Je weerstand wordt namelijk voor 80% bepaald in je darm! In je darmen vindt je veel afweercellen. Deze afweercellen werken het meest optimaal bij een goede spijsvertering. Middels gezonde voeding en leefstijl ondersteun je je spijsvertering en daarmee ook je weerstand.

In je darmen bevinden zich miljarden bacteriën. Deze hebben o.a. een rol om ziekteverwekkers en andere ongewenste indringers te herkennen en uit te schakelen. Hoe sneller dit gebeurd hoe minder invloed bijvoorbeeld een virus kan hebben op het lichaam en des te lager de kans dat je ziek wordt. Deze bacteriën in je darmen werken het beste bij de aanwezigheid van bepaalde voeding. Met name vezel rijke voeding is erg belangrijk voor een goede darmgezondheid. Vezels vindt je in groente, fruit, noten (ongezout en ongebrand), zaden, pitten en volgraanproducten. Middels deze voedingsgroepen kan je zelf een goede basis leggen voor een goede spijsvertering en bijdragen aan een goede weerstand.

Voedingsadvies bij Fysioprofit in Waalwijk

Wilt u meer weten over gezonde voeding of voedingsadvies op maat? U kunt hiervoor terecht bij onze orthomoleculair therapeut. Maak een afspraak bij Fysioprofit in Waalwijk.

Bel Fysioprofit in Waalwijk (0416) 560 86

Samen werken we aan uw klachten. Neem contact met ons op!

FysioProfit