Blog

FYSIOTHERAPIE VERGOED IN HET BASISPAKKET?​

Fysiotherapie wordt voor een deel vergoed in het basispakket van de zorgverzekering. Leeftijd en de reden voor de behandeling zijn criteria voor de mate waarin een behandeling vergoed wordt. Wanneer een behandeling niet binnen een basispakket valt kunt u zich aanvullend laten verzekeren. Op het gebied van leeftijd wordt er onderscheid gemaakt in twee groepen: jongeren tot 18 jaar en 18 jaar en ouder.

Fysio vergoeding voor jongeren tot 18 jaar

Voor alle jongeren tot 18 jaar zijn de eerste 9 behandelingen voor fysio- en oefentherapie ondergebracht in het basispakket. Mocht er geen (voldoende) resultaat geboekt worden, komen sommige jongeren in aanmerking voor 9 extra vergoede behandelingen.

 

Wanneer jongeren last hebben van een chronische aandoening worden oefentherapiebehandelingen vergoed. Benieuwd wat een chronische aandoening is? Bekijk hier de hele lijst. Komt u er niet helemaal uit of heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Fysiotherapie voor 18 jaar en ouder, wordt dat vergoed?

Voor iedereen die ouder is dan 18 jaar wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit het basispakket. Echter zijn er uitzonderingen.

Wanneer u kampt met een chronische aandoening worden behandelingen vanaf de 21e behandeling vergoed. Dit geldt per behandeling en niet per kalenderjaar. Bekijk hier de hele lijst met chronische aandoeningen. Komt u er niet helemaal uit of heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Een andere uitzondering is bekkenfysiotherapie. Bij urine-incontinentie krijgt u de eerste 9 behandelingen vergoed.

Verder valt ook oefentherapie bij artrose aan de heup- en kniegewrichten onder de vergoedingen. Hierbij gaat het om de eerste 12 behandelingen. Bij etalagebenen (claudicatio intermittens) krijgt u de eerste 37 oefentherapiebehandelingen vergoed. Bij COPD krijgt u in het eerste behandeljaar tot 70 behandelingen vergoed. Voor de jaren hierna is de ernst van de aandoening van belang voor het aantal vergoede behandelingen.

Aanvullende verzekering

Bij een aanvullende verzekering krijgt u mogelijk meerdere behandelingen vergoed. Uw zorgverzekeraar heeft hier polisvoorwaarden voor opgesteld. Deze voorwaarden kunt u raadplegen om erachter te komen of u in aanmerking komt voor het vergoeden van behandelingen.

Samen werken we aan uw klachten. Neem contact met ons op!

handtherapie