Blog

Grip op gezondheid!

We leven in een tijd waarin er steeds meer aandacht is voor gezondheid. Dagelijks verschijnen er talloze berichten via social media, het nieuws, artikelen in de krant, specialisten en fit girls en boys. Met al deze informatie zouden we zelf in staat zijn om gezonde keuzes te maken op het gebied van voeding en bewegen. Echter merk ik als therapeut dat al deze informatie juist meer vragen oproept. Wat is waar en wat is niet waar? Naar wie moet ik luisteren?

 

Als orthomoleculair therapeut en fysiotherapeut  zie ik iedere dag mensen die worden beperkt in hun dagelijks leven door klachten. Enkele voorbeelden zijn buikklachten, reuma, artrose, een burn-out, vermoeidheid of gewoon weg een wens voor een gezond voedingspatroon en leefstijl . Een deel weet niet waarom ze klachten hebben. Juist het begrijpen van je klachten en de oorzaak hiervan is belangrijk om zelf een positieve invloed uit te kunnen oefenen op je gezondheid.

De orthomoleculaire voedingsleer houdt zich bezig met het inzichtelijk maken van de relatie tussen gezondheid en ziekte enerzijds en voeding en voedingssuppletie anderzijds. Het benadrukt de rol van gezonde, natuurlijke voeding bij het vinden van een optimale gezondheid. Het is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van optimale hoeveelheden van voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, enzymen, suikers, essentiële vetzuren enz. Door gezonde, pure en natuurlijke voeding kan de gezondheid worden ondersteund, bevorderd en kan het helpen bij herstel en/of het voorkomen van ziekte.

Wat u kunt verwachten is individuele begeleiding  en advies afgestemd op uw persoonlijke klachten en behoeften.  Middels een gericht voedingsadvies, praktische tips en evaluatie momenten trachten we uw algehele gezondheid te verbeteren en toe werken naar een gezonde leefstijl!

Marlou de Wit

Samen werken we aan uw klachten. Neem contact met ons op!