KLACHTEN

COPD

COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en u heeft minder energie. Als u COPD heeft ademt u moeilijker omdat uw longen beschadigd zijn en u minder zuurstof heeft. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn. Zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden. Uw longen kunnen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling.

COPD

COPD BEHANDELING

Als de diagnose COPD bij u gesteld is, kunt u daar zeker wat aan doen. Het is van belang om uw conditie op peil te houden zodat uw klachten niet zullen verergeren. Met geprotocolleerde fysiotherapie wordt gericht gewerkt aan uw conditie en spierkracht. Hiermee kunnen longaanvallen worden voorkomen of uitgesteld.

Tijdens het revalideren leert u meer over wat uw longziekte met uw lichaam doet en hoe u beter om kunt gaan met uw longziekte. U krijgt tips om aanpassingen te doen in uw leven, waardoor u weer dingen kunt doen die u belangrijk vindt. Naast lichamelijke oefeningen om uw conditie te verbeteren, zoals fietsen of wandelen, leert u bijvoorbeeld beter omgaan met uw energie en ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Samen met u wordt er een behandelplan opgesteld, zo wordt gekeken wat uw doelstellingen zijn en of die haalbaar zijn binnen een bepaalde periode. De fysiotherapeut voert met regelmaat testen uit en noteert dat in uw dossier om het beloop van uw aandoening in kaart te brengen.

 
NEEM CONTACT OP

MAAK EEN AFSPRAAK

Neem direct contact op om te kijken wat wij voor uw persoonlijke situatie kunnen betekenen. Samen werken we aan uw persoonlijke doel. Daar gaan we voor! Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op. 

REVIEWS

WAT ZEGGEN ANDEREN:

Minke Hogervorst
Lees verder
“Ik ben erg tevreden! Er wordt zorgvuldig naar je klachten gekeken en geluisterd en de training wordt daar speciaal op afgestemd. Heel fijn team.”
Simon Zimmerman
Lees verder
“Prima revalidatie na wervel breuk. Ik kan weer paardrijden.”
Tessa Walhout
Lees verder
“Top praktijk die kennis hebben van het vak.”
Previous
Next