Klachten

Etalagebenen

Etalagebenen

Oorzaak van etalagebenen

Bij etalagebenen is er sprake van een vernauwing van de beenslagaders (atherosclerose). Kalk en vettige substanties blijven aan de binnenwand van de slagaders zitten, ook wel plaquevorming genoemd. Door de vernauwing in de slagaders van en naar de benen, gaat het bloed langzamer stromen en ontstaat een zuurstoftekort in de beenspieren bij inspanning. Etalagebenen is een ouderdomsziekte die vooral voorkomt bij mensen boven de 60 jaar. Er zijn een aantal factoren die het risico vergroten zoals roken, ongezond leven, te weinig beweging en diabetes mellitus.

Klachten etalagebenen

Etalagebenen

Fysiotherapie bij etalagebenen

Wanneer u last heeft van etalagebenen krijgt u het advies gepast te bewegen, eventueel te stoppen met roken en te letten op uw eten. De fysiotherapeutische behandeling van Fysioprofit bestaat onder andere uit looptraining en krachttraining. Door regelmatig intensief en in de pijn te lopen, ontstaat een betere bloeddoorstroming en betere stofwisseling in de spieren. In de praktijk merken we dat dit leidt tot een toename van de loopafstand en eventueel een afname van pijnklachten. Het heeft ook een positief effect op de risicofactoren zoals een hart- of herseninfarct. Om de doorbloeding te verbeteren zal het lichaam nieuwe bloedvaten aanleggen. De prikkel voor het aanleggen van nieuwe bloedvaten is met pijn doorlopen totdat het lopen niet meer normaal kan.

 

Fysioprofit in Waalwijk

U kunt voor fysiotherapie bij etalagebenen terecht bij Fysioprofit in Waalwijk. Wij zijn aangesloten bij ChronischZorgnet en kunnen u daardoor een gesuperviseerd looptherapie-traject aanbieden. U kunt 37 x per jaar vanuit de basisverzekering therapie volgen. Voor de vergoeding heeft u een verwijzing nodig van een arts of specialist.

NEEM CONTACT OP

MAAK EEN AFSPRAAK

Neem direct contact op om te kijken wat wij voor uw persoonlijke situatie kunnen betekenen. Samen werken we aan uw persoonlijke doel. Daar gaan we voor! Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op. 

REVIEWS

WAT ZEGGEN ANDEREN:

Minke Hogervorst
Lees verder
“Ik ben erg tevreden! Er wordt zorgvuldig naar je klachten gekeken en geluisterd en de training wordt daar speciaal op afgestemd. Heel fijn team.”
Simon Zimmerman
Lees verder
“Prima revalidatie na wervel breuk. Ik kan weer paardrijden.”
Tessa Walhout
Lees verder
“Top praktijk die kennis hebben van het vak.”
Previous
Next