SPECIALISMES

FYSIOTHERAPIE na een operatie

Een operatie heeft vaak gevolgen voor de spieren. Als een flinke klap op het lichaam zorgt een operatie vaak voor enorm stijve spieren. Fysiotherapie helpt om deze spieren op de juiste manier wat op niveau te krijgen. Voorzichtig te werk gaan is belangrijk na een operatie. Het is vaak niet mogelijk om direct alles te bewegen zoals voorheen. De vakbekwame experts van FysioProfit helpen daarbij.

FYSIOprofit

Revalidatie na een operatie

Na een operatie is revalideren een tijdrovend proces. Dit proces is enorm belangrijk in het zo snel mogelijk pijnvrij kunnen bewegen. Daarnaast wilt u natuurlijk niet dat de pijn terugkomt. Fysiotherapie na operatie is daarbij van groot belang. Onze fysiotherapeuten zijn expert in revalideren na operaties. 

Maak een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten voor de operatie. Samen maken we een behandelplan. Zo gaat u goed de operatie in en revalideert u op de juiste manier na de operatie. 

FYSIOTHERAPIE

Voordelen fysiotherapie na een operatie

FYSIOprofit

Conditie opbouwen

Zowel voor als na een operatie is conditie van belang. Een goede conditie voor de operatie zorgt voor minder kans op complicaties en bijkomende klachten. Dit noemen we ook wel prevalidatie. Frequent wandelen, fietsen en sporten kan helpen om de conditie op peil te krijgen voor een operatie. Hulp krijgen bij het opbouwen van conditie? Onze fysiotherapeuten staan ook hiervoor uiteraard klaar.

Conditie opbouwen na operatie

Ook na een operatie is het belangrijk om de conditie opnieuw op te bouwen. Een operatie heeft invloed op jouw lichaam en het bewegen hiervan. Een operatie is fysiek vaak een zwaar proces om bovenop te komen. Conditie opbouwen na een operatie is daar zeker een onderdeel van. Uw conditie weer helemaal terug op peil krijgen na een operatie? Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten.

 

Spieropbouw na operatie

Zoals benoemd krijgen spieren vaak een flinke optater na een operatie. Revalideren hoort daarbij. De opbouw van spieren na een operatie moet zorgvuldig worden opgepakt om klachten te voorkomen. Fysiotherapie is essentieel in dit onderdeel.

Bewegen zorgt voor spieropbouw na een operatie. Begeleiding bij het bewegen zorgt ervoor dat het revalidatieproces niet te langzaam en zeker niet te snel verloopt. Onze fysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring bij het weder opbouwen van spieren na operaties.

Vindt er binnenkort een operatie plaats en is een intakegesprek alvast gewenst? Neem contact met ons op, wij ondersteunen dit proces graag.

FYSIOTHERAPIE

Revalidatie na operatie van een gescheurde meniscus

Een gescheurde meniscus hoeft niet altijd geopereerd te worden. Wanneer dat wel het geval is kan een revalidatie tot wel drie maanden duren. Fysiotherapie na operatie van een gescheurde meniscus kan dit proces verbeteren. Versnellen zouden we niet snel willen zeggen omdat FysioProfit kijkt naar de revalidatie zelf en niet de tijd. Wel bestaat de kans dat fysiotherapie zorgt voor minder pijn op korte termijn.

Slijtage

Veel klachten komen van slijtage van het kraakbeen bij mensen boven de 50 jaar oud. Een reparatie vermindert de klachten dan niet meld orthopedisch chirurg Roland Hollanders. Het eindpunt van slijtage kan dan een knieprothese zijn. Een leven met een knieprothese vraagt in veel gevallen ook om deskundige fysiotherapeuten. FysioProfit helpt u revalideren na het plaatsen van een prothese.

NEEM CONTACT OP

MAAK EEN AFSPRAAK

Neem direct contact op om te kijken wat wij voor uw persoonlijke situatie kunnen betekenen. Samen werken we aan uw persoonlijke doel. Daar gaan we voor! Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op. 

REVIEWS

WAT ZEGGEN ANDEREN:

Minke Hogervorst
Lees verder
“Ik ben erg tevreden! Er wordt zorgvuldig naar je klachten gekeken en geluisterd en de training wordt daar speciaal op afgestemd. Heel fijn team.”
Simon Zimmerman
Lees verder
“Prima revalidatie na wervel breuk. Ik kan weer paardrijden.”
Tessa Walhout
Lees verder
“Top praktijk die kennis hebben van het vak.”
Previous
Next
Afspraak maken

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te plannen!