SPECIALISMES

HANDTHERAPIE WAALWIJK

Heeft u al langere tijd last van uw pols bij handelingen als afwassen, koken, tuinieren en schrijven? Mogelijk dat u handtherapie goed kunt gebruiken. De gediplomeerde handtherapeuten van Fysioprofit Waalwijk helpen u graag zodat u snel weer uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken.

HANDTHERAPIE

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie waarbij specifieke klachten aan de hand, pols of arm worden behandeld. Door gerichte oefeningen en methodes toe te passen, vermindert u de pijn, zwelling, stijfheid, tintelingen en/of krachtverlies. Daarnaast geeft de handtherapeut u advies over de beste stappen voor uw situatie. Onze handtherapeuten zijn gespecialiseerd in het maken van hand- en polsspalken. De handtherapeuten van FysioProfit in Waalwijk adviseren en begeleiden u graag zodat u snel weer uw sport en/of hobby kunt uitvoeren.

Zoals bij de meeste klachten wordt de behandeling afgestemd op uw specifieke klacht en doel (wat u nodig heeft voor dagelijks gebruik).
Mogelijke behandelingen bestaan uit mobiliseren, hand therapeutische oefentherapie, oefenen van activiteiten en advies.

Daarnaast is de handtherapeut gespecialiseerd in het maken van hand- en polsspalken. Heeft u hier vragen over? Onze therapeuten staan u uiteraard graag te woord voor duidelijke antwoorden en adviezen. 

Fysioprofit:

HANDTHERAPIE

MOGELIJKE AANDOENINGEN:

HANDTHERAPIE

Wat houdt Handtherapie in bij fysioprofit?

In onze praktijk voor fysiotherapie kunt u ook terecht voor hand-, vinger- en polsklachten.
De bewegingen die de hand, vingers en pols kunnen maken zijn mogelijk door de samenwerking van diverse spieren, pezen, banden en gewrichten. Doordat deze structuren zo goed samen moeten werken kan een klein letsel al zorgen voor grote beperkingen.
Zo kan tandenpoetsen al een probleem geven als u uw rechterhand niet kunt gebruiken, uw linkerhand is dat namelijk niet gewend (of andersom).

Ons behandelplan is speciaal gericht op het verhelpen van uw klachten. Voordat wij de behandeling beginnen, plannen we graag eerst een intakegesprek met u in. Tijdens het intakegesprek voeren wij een analyse uit van uw klachten en krijgen wij beter inzicht welke behandelmethode het beste bij uw klachten past. Door dit te doen, kunnen onze handtherapeuten een behandelplan op maat maken waarbij zij oefeningen opstellen die helpen bij het herstelproces van uw klachten.

Fysioprofit maakt gebruik van de PRT methode. Bij de PRT methode gaan we uit van een actief herstel in plaats van een passief herstel. Een actief herstel houdt in dat het lichaam gestimuleerd wordt om te herstellen. Door de PRT methode toe te passen ontstaat een verhoging van de functionele belastbaarheid en wordt een evenwicht van de specifieke belastbaarheid bereikt.

HANDTHERAPIE

Reuma en handtherapie

Wanneer u last heeft van reuma, bevindt zich dit in veel gevallen in uw handen. Handtherapie kan daarbij verlichting bieden. Samen werken we aan een soepelere manier van bewegen met alledaagse bezigheden. 

Artrose in uw vingers zijn onderdeel van reuma. Artrose is de meest voorkomende vorm van reuma. Reuma Nederland heeft meer info over artrose en andere onderdelen van Reuma.

Heeft u last van reuma? Dan kunt u gemakkelijk een afspraak maken via onze website of door te bellen naar 0416 – 560 867. Wilt u meer lezen over reuma? Lees verder op deze pagina of onze blog. Ook voor vragen over handtherapie bij reuma kunt u contact met ons opnemen. 

NEEM CONTACT OP

MAAK EEN AFSPRAAK

Heeft u klachten aan uw hand, pols of arm en belemmeren deze u in uw dagelijkse activiteiten? Laat onze handtherapeuten kijken wat ze voor u kunnen doen. Bij ons krijgt u begeleiding op maat en streven we ernaar dat u zo snel mogelijk uw bezigheden weer kunnen oppakken. Bij ons bent u in professionele handen. Neem direct contact op voor een intakegesprek of kom langs in onze praktijk in Waalwijk.   

REVIEWS

WAT ZEGGEN ANDEREN:

Minke Hogervorst
Lees verder
“Ik ben erg tevreden! Er wordt zorgvuldig naar je klachten gekeken en geluisterd en de training wordt daar speciaal op afgestemd. Heel fijn team.”
Simon Zimmerman
Lees verder
“Prima revalidatie na wervel breuk. Ik kan weer paardrijden.”
Tessa Walhout
Lees verder
“Top praktijk die kennis hebben van het vak.”
Previous
Next