SPECIALISMES

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE / VOEDINGSADVIES

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat het lichaam optimaal functioneert wanneer het in voldoende mate de beschikking heeft over alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Denk hierbij aan koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten vitaminen, mineralen, spoorelementen enz. Wanneer deze stoffen onvoldoende in het lichaam aanwezig zijn, kunnen er klachten ontstaan. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan ontstaan door een te veel gebruik van niet gezonde voeding of omdat gezonde voeding tegenwoordig bijvoorbeeld minder vitaminen en mineralen bevatten. Maar een tekort kan ook voorkomen door een (tijdelijk) verhoogde behoefte van het lichaam aan bepaalde stoffen. Een orthomoleculair advies bestaat uit een voedingsadvies en indien nodig een aanvullend advies voor supplementen om eventuele tekorten aan bepaalde stoffen in het lichaam weer aan te vullen. Middels deze vorm van therapie wordt het zelf genezend  vermogen van het lichaam geactiveerd. Naast therapeutisch kan orthomoleculaire therapie ook preventief worden ingezet om bijvoorbeeld uw gezondheid te behouden, uw energie level te verbeteren of om kans op ziekte te voorkomen.

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE / VOEDINGSADVIES

De orthomoleculaire voedingsleer houdt zich bezig met het inzichtelijk maken van de relatie tussen gezondheid en ziekte enerzijds en voeding en voedingssuppletie anderzijds. Het benadruk de rol van gezonde, natuurlijke voeding bij het vinden van een optimale gezondheid. Het is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van optimale hoeveelheden van voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, enzymen, suikers en, essentiële vetzuren. Door gezonde, pure en natuurlijke voeding kan de gezondheid worden ondersteunt, bevordert en kan het helpen bij herstel en/of het voorkomen van ziekte.

Goed gedoseerde voedingssupplementen kunnen hierbij ondersteuning bieden.

Orthomoleculaire therapie staat nooit op zichzelf maar is een aanvulling op reguliere behandelingen. Onze therapeuten streven dan ook altijd een goed contact met uw huisarts/specialist na voor overleg of om eventuele interacties met medicijnen of een behandeling te voorkomen en op die manier. Op deze manier wordt een zo goed mogelijk effect bereikt.

Ons voedingsadvies is altijd individueel en gericht op uw klachten.

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

INDICATIES

Darmklachten, laag energieniveau, intoleranties, allergieën, chronische aandoeningen zoals reuma en Diabetes Mellitus type I en II, MS, (laaggradige) ontstekingen, ondersteuning rondom een operatie, herstel bij een blessure, overgangsklachten, menstruatieklachten, PMS, vruchtbaarheidsproblemen, burn-out, depressie, obesitas, huidproblemen, candida, enz.

WAT BIEDEN WIJ

  • Individuele begeleiding

  • Alle adviezen zijn maatwerk

  • Ondersteuning van uw reguliere behandeling middels voeding

  • Géén dieet, maar handvaten om uw leefstijl te verbeteren

  • Praktische adviezen

  • Goed contact met uw huisarts of specialist

  • Adviezen die passen binnen uw gezin en werk

  • Voedingstherapie die (gedeeltelijk) wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering

NEEM CONTACT OP

MAAK EEN AFSPRAAK

Neem direct contact op om te kijken wat wij voor uw persoonlijke situatie kunnen betekenen. Samen werken we aan uw persoonlijke doel. Daar gaan we voor! Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op. 

CONTACT