SPECIALISMES

PRT METHODE

De PRT methode is een omschakeling van passief naar actief herstel. Tegenwoordig wordt de mens zelf verantwoordelijk gesteld voor zijn eigen gezondheid. Waar de therapeut vroeger vooral aan het ‘behandelen’ was, wordt de functie van de therapeut meer en meer naar de rol van begeleider / coach gestuurd. Dit houdt niet in dat wij geen passieve revalidatie meer hanteren, maar gaan daar waar mogelijk zoveel mogelijk over op actief herstel.

PRT METHODE

VERSCHIL TUSSEN PASSIEVE EN ACTIEVE REVALIDATIE

Passieve maatregelen kunnen het herstel verbeteren. Herstel is echter een lichaamseigen en aangeboren proces en werkt alleen als de patiënt de juiste prikkels aan de betreffende structuur geeft.

Actieve revalidatie wordt bepaald door de functionele analyse van mogelijkheden en onmogelijkheden van de patiënt. We trainen wat voor de patiënt als beperkend en storend wordt ervaren en hierdoor bereiken we dat:

Fysioprofit:

PRT METHODE

BELASTING EN BELASTBAARHEID

De patiënt neemt actief deel aan de behandeling in de oefenprogramma’s van onze therapeuten. De belastbaarheden delen wij op in drie groepen.

PRT METHODE

ACTIEVE REVALIDATIE

Actieve revalidatie volgens de PRT® methode (Physical Rehabilitation Training) is een werkwijze die gericht is op het herstellen van de belastbaarheid door middel van actieve functionele oefeningen. Na een intakegesprek en eventueel het invullen van een klachtgerichte vragenlijst zal de therapeut overgaan op een try-out.

Tijdens de try-out worden diverse oefeningen uitgevoerd om uit te vinden welke oefeningen de klacht provoceren en dus de structuur belasten die de pijn veroorzaakt. Deze oefeningen vormen het oefenprogramma wat tot de pijngrens uitgevoerd mag worden. Zodra de pijn toe gaat nemen geeft het lichaam aan dat het voldoende belast is en moet gestopt worden met de oefening. Vervolgens kan het natuurlijke herstelproces van het lichaam zijn gang gaan, zodat bij de volgende training de grens weer iets hoger komt te liggen. De belastbaarheid van het lichaam neemt toe en zodra de structuur voldoende hersteld is zal de pijn geheel verdwenen zijn! Afhankelijk van de aangedane structuur, het termijn dat de klachten bestaan en de fysieke conditie zal voor iedereen een verschillende hersteltijd nodig zijn.

NEEM CONTACT OP

MAAK EEN AFSPRAAK

Neem direct contact op om te kijken wat wij voor uw persoonlijke situatie kunnen betekenen. Samen werken we aan uw persoonlijke doel. Daar gaan we voor! Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op. 

REVIEWS

WAT ZEGGEN ANDEREN:

Minke Hogervorst
Lees verder
“Ik ben erg tevreden! Er wordt zorgvuldig naar je klachten gekeken en geluisterd en de training wordt daar speciaal op afgestemd. Heel fijn team.”
Simon Zimmerman
Lees verder
“Prima revalidatie na wervel breuk. Ik kan weer paardrijden.”
Tessa Walhout
Lees verder
“Top praktijk die kennis hebben van het vak.”
Previous
Next