SPECIALISMES

spondylodese

Een spondylodese is een operatietechniek waarbij één of meerdere wervels van de wervelkolom vastgezet worden. Dit gebeurt met behulp van fixatiemateriaal. Een spondylodese heeft het doel om de wervelkolom te stabiliseren, (verdere) beschadigingen aan zenuwen te voorkomen en pijnklachten te verminderen.

SPONDYLODESE

BEHANDELING NA EEN SPONDYLODESE

U krijgt van uw specialist een overdracht en verwijzing voor fysiotherapie. Afhankelijk van uw operatie en overdracht wordt de behandeling gestart. In het begin kan de fysiotherapeut aan huis komen om te zorgen dat u thuis zo goed mogelijk kunt functioneren en waar u thuis op moet letten. U krijgt van de fysiotherapeut oefeningen om de rompstabiliteit en bloedsomloop te bevorderen. Door te oefenen behoudt u ook uw spierkracht, dit alles gaat volgens het protocol van uw behandelend specialist. Zodra het mogelijk is wordt de behandeling voortgezet op de praktijk, waar u verder gaat met oefenen om uw lichaam weer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken in het dagelijks leven. De fysiotherapeut zal u ook oefeningen voor thuis meegeven.

NEEM CONTACT OP

MAAK EEN AFSPRAAK

Neem direct contact op om te kijken wat wij voor uw persoonlijke situatie kunnen betekenen. Samen werken we aan uw persoonlijke doel. Daar gaan we voor! Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op. 

REVIEWS

WAT ZEGGEN ANDEREN:

Minke Hogervorst
Lees verder
“Ik ben erg tevreden! Er wordt zorgvuldig naar je klachten gekeken en geluisterd en de training wordt daar speciaal op afgestemd. Heel fijn team.”
Simon Zimmerman
Lees verder
“Prima revalidatie na wervel breuk. Ik kan weer paardrijden.”
Tessa Walhout
Lees verder
“Top praktijk die kennis hebben van het vak.”
Previous
Next