Voeding

Voeding

De diëtist is er voor iedere vraag op het gebied van voeding. Iedere individu is anders, en als diëtist kijken wij met u mee om hierin een advies op maat te kunnen bieden.

Wat is een diëtist?

De diëtist is een voedingsspecialist die een 4 jarige hbo-opleiding heeft afgerond. De diëtist is de specialist in de begeleiding van u met betrekking tot uw hulpvraag op het gebied van voeding en uw voedingsgedrag.

Voeding

Wanneer naar de diëtist?

Veel voorkomende redenen voor een bezoek aan de diëtist zijn:

Ook begeleiden wij u als u algemene vragen heeft over gezonde voeding, zoals: Eet ik wel gezond? Heb ik extra vitamines en mineralen nodig? Mijn kind wil vegetarisch eten, kan dat? Ik ben vaak moe, kan dit met mijn voeding te maken hebben? Kortom, voor alle vragen over voeding kunt u bij de diëtist terecht. Op indicatie van uw huisarts behoort een huisbezoek ook tot de mogelijkheden.

Werkwijze

Een gezond voedingspatroon is natuurlijk wát we eten, maar heeft ook te maken met gewoontes rondom het eten. Tijdens het eerste consult van circa 1 uur komen diverse aspecten rondom uw voeding uitgebreid aan bod. Vervolgens kijken we samen naar persoonlijke, praktische adviezen toegespitst op uw hulpvraag. In de daarop volgende consulten wordt u dan verder begeleid in het veranderen van uw eetgedrag voor de lange termijn. We zullen tussentijds knelpunten en vragen bespreken waar u tegenaan loopt, om het nieuwe gedrag vast te kunnen houden.

Waarom naar de voedietist?

Binnen de Voedietist zijn veel diëtisten werkzaam, waardoor er veel ervaring aanwezig is. Dit zult u merken in de begeleiding. Alle diëtisten zijn all-round, maar hebben daarnaast ook een eigen aandachtsgebied. De kennis hieromtrent wordt onderling gedeeld met de collega’s. U heeft altijd contact met dezelfde diëtist, dit komt het resultaat ten goede. Wij nemen de tijd voor u en we leveren kwaliteit. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan allen ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Kosten

De begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering (onderdeel van het eigen risico) of via de ketenzorg (via de praktijkondersteuner). Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het eigen risico niet van toepassing.

NEEM CONTACT OP

Voedingsadvies bij Fysioprofit in Waalwijk

Wilt u meer weten over gezonde voeding of voedingsadvies op maat? U kunt hiervoor terecht bij Voediëtist. Maak een afspraak bij Fysioprofit in Waalwijk.

REVIEWS

WAT ZEGGEN ANDEREN:

Minke Hogervorst
Lees verder
“Ik ben erg tevreden! Er wordt zorgvuldig naar je klachten gekeken en geluisterd en de training wordt daar speciaal op afgestemd. Heel fijn team.”
Simon Zimmerman
Lees verder
“Prima revalidatie na wervel breuk. Ik kan weer paardrijden.”
Tessa Walhout
Lees verder
“Top praktijk die kennis hebben van het vak.”
Previous
Next