Naast dat te veel zitten ernstige gezondheidsproblemen tot gevolg kan hebben, heb je ook meer kans op lichamelijke ongemakken en blessures aan bijvoorbeeld je rug, nek en schouders of bekken en heupen! Volgens een studie, verschenen in het British Medical Journal kun je zelfs twee jaar aan je leven toevoegen door minder dan drie uur per dag te zitten! Wij begrijpen ook dat dit met een kantoorbaan niet eenvoudig is. Echter met een aantal kleine aanpassingen kun je wel al jouw klachten verminderen en meer in beweging komen.

Tips voor meer beweging

Als je voldoende beweegt, voel je je fitter, slaap je beter, verbetert je concentratie en het verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Zit je ook teveel uren op een dag? Probeer dan deze tips eens uit. Het is niet alleen beter voor je gezondheid maar beweging stimuleert tevens de hersenactiviteit.

  1. Ga lopend of pak de fiets naar je werk wanneer het lekker weer is.
  2. Zorg dat jouw werkplek op de juiste manier is ingesteld, ga niet te laag zitten. Een hoge zit zorgt automatisch ook voor een actievere houding.
  3. Zorg dat je regelmatig even van je stoel afkomt, strek even je benen en maak een korte wandeling.
  4. Ga in de lunchpauze even lekker een stuk lopen en neem jouw boterhammen mee.
  5. Ga niet ‘s avonds ook meteen weer voor de TV zitten. Ga naar de sportschool, een stuk hardlopen, met de hond wandelen of doe sportoefeningen terwijl je TV kijkt.
  6. Let ook op je kinderen. Kinderen zitten tegenwoordig ook te lang achter elkaar op een tablet, spelconsole of achter de TV. Hiermee bouwen zij al jong lichamelijke klachten op, waar ze op latere leeftijd alleen maar meer last van kunnen krijgen.

 

Neem contact op met de praktijk en zie hoe wij je kunnen helpen.