Blog

Opstarten zonder overbelasting met Fysioprofit Waalwijk!

Afgelopen week zijn de versoepelingen dusver doorgevoerd dat de sportscholen weer open zijn. Ook de sportzalen en binnenzwembaden zijn weer toegankelijk. Voor nu mogen er tot 30 personen per ruimte gebruik maken van de faciliteiten. Het (op)starten kan voor blessures en/of overbelasting zorgen. Fysioprofit helpt u graag met passend advies!

Voorkom overbelasting

Na een lange periode waarin de sportscholen dicht zijn geweest is het eindelijk weer zover. Er mag weer gesport worden in de sportscholen! Tijd om de coronakilo’s weg te werken. Het kan zijn dat u in de tussentijd thuis wat hebt kunnen bewegen of misschien helemaal niet. Verwacht dus niet dat u direct weer op uw oude niveau zit. Als u nu als een dolle direct aan de slag gaat, zal u dat gaan voelen. Spierpijn, overbelasting of zelfs een blessure. Dat wilt u graag voorkomen!

Licht beginnen

Als u één dezer dagen weer de vertrouwde sportschool inloopt, start dan licht. Zorg voor een goede warming-up. Start daarna met een lichter gewicht dan dat u gewend bent. Als u voor het sluiten van de sportscholen met gemak 30 kg gebruikte, start dan met bijvoorbeeld 10 kg om te kijken waar uw niveau nu licht. Bedenk hoe u de komende weken gaat gebruiken om weer op het oude niveau te komen.

Vraag om advies

De fysiotherapeuten en trainers van de sportscholen kunnen u voorzien van advies. Een trainer kan u op een verantwoorde en deskundige manier helpen opstarten. Ze helpen u om aan zowel uw lichamelijke als geestelijke conditie te werken.

Cooling-down

Vergeet na het sporten niet de cooling-down. Als u ineens stopt met de oefeningen, heeft dat gevolgen voor de spieren. Zorg voor een aantal rustige stretch oefeningen of een oefening met een lage intensiteit. Een cooling-down helpt uw lichaam weer tot rust te komen.

Fysioprofit Waalwijk

Voor verder advies of informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij worden altijd enthousiast als we hier over mogen vertellen en mensen laten ervaren waar hun grens ligt.

Fysioprofit Waalwijk en zijn er weer klaar voor, u ook?

Samen werken we aan uw klachten. Neem contact met ons op!

handtherapie