Blog

Vitamine D

Yes, de lente is er weer! Het seizoen van vitamine D. Vitamine D is essentieel voor een goede gezondheid. Maar bij welke processen in ons lichaam speelt vitamine D een rol? En wat is de beste bron? Wij leggen het graag aan u uit!

Bronnen van vitamine D

De beste bron voor genoeg vitamine D is zonlicht. Elke dag een half uur in de buitenlucht verblijven is meestal al voldoende. In de winter zitten we vaker binnen waardoor we te weinig vitamine D binnen krijgen en onze weerstand niet altijd even sterk is.

Maar ook als de zon niet schijnt kunt u genoeg vitamine D binnen krijgen door middel van:

  • Vette vis
  • Vlees
  • Eieren
  • Melk
  • Roomboter verrijkt met vitamine D
 

Voordelen van Vitamine D

Sterke tanden en botten

Vitamine D is erg belangrijk voor sterke botten en tanden doordat de opname van kalk in de botten en tanden wordt verbeterd.

Verhoogt de weerstand

Genoeg vitamine D bevordert een gezond en evenwichtig afweersysteem en verhoogt de weerstand tegen infecties. Tevens vermindert het de vetopslag.

Een gezonde huid

De huid is een van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam. Genoeg vitamine D helpt bij het behoud van gezonde cellen en weefsel. Bovendien gaat vitamine D het verouderingsproces tegen.

Goed voor het hart

Het hart moet natuurlijk ook gezond blijven. Vitamine D helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk en heeft een gunstige invloed op het hart en de bloedvaten.

Orthomoleculaire therapie / voedingsadvies

Orthomoleculaire therapie is bedoeld om het lichaam optimaal te laten functioneren wanneer het de beschikking heeft over alle benodigde voedingsstoffen. Denk hierbij aan koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten vitaminen, mineralen, spoorelementen enzovoorts. Wanneer deze stoffen onvoldoende aanwezig zijn kan dit leiden tot klachten.

Met orthomoleculaire therapie / voedingsadvies wordt de gezondheid ondersteund, worden ziekten voorkomen en gaat het herstelproces sneller.

Orthomoleculaire therapie / Voedingsadvies bij Fysioprofit

Fysioprofit in Waalwijk helpt u graag door middel van orthomoleculaire therapie / voedingsadvies. Neem nu direct contact met ons op!

Samen werken we aan uw klachten. Neem contact met ons op!

handtherapie