Blog

Fysiotherapie bij Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. De meest voorkomende klachten zijn pijn en stijfheid in de gewrichten of spieren. Alledaagse activiteiten zoals opstaan uit bed, lopen of aankleden kunnen hierdoor moeilijk zijn. Toch is het heel belangrijk om te blijven bewegen! Door te bewegen zorgt u er namelijk voor dat uw spieren en gewrichten soepel blijven. Fysiotherapie bij reuma kan u helpen om pijn en beperkingen in het dagelijks leven te verminderen.

 

Wat is reuma?

Er bestaan meer dan 100 soorten reuma, maar over het algemeen worden de vormen van chronische reuma verdeeld in drie verschillende categorieën:

Artrose

De meeste mensen met reumatische klachten hebben artrose. Bij artrose is het kraakbeen in een gewricht beschadigd. De oppervlakte is niet meer zo glad, maar onregelmatig. Daardoor bewegen de gewrichten minder gemakkelijk en kunt u klachten krijgen zoals zwelling en stijfheid.

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis is een chronische ziekte die de gewrichten aantast en ontstekingen veroorzaakt. Het is een chronische aandoening die heel wisselend kan verlopen. Waar u de ene dag veel klachten ervaart kan het de dag erna weer een stuk beter gaan.

Weke-delen reuma

Naast artrose en reumatoïde atritis is weke-delen reuma (fybromyalgie) een veel voorkomende vorm van reuma. Anders dan bij andere vormen van reuma verzorgen niet de gewrichten, maar de spieren en het bindweefsel voor klachten. Weke-delen reuma kan verschillende klachten met zich meebrengen, zoals pijn, stijfheid en vermoeidheid.

 

Fysiotherapie bij Reuma in Waalwijk

Heeft u reumaklachten en wilt u op een verantwoorde manier bewegen? Maak dan een afspraak bij Fysioprofit in Waalwijk. Tevens zijn we aangesloten bij het Reuma Netwerk Midden-Brabant.

Reumabehandeling

Met behulp van een van onze deskundige fysiotherapeuten leert u hoe te bewegen als u reuma hebt. We vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk met zo min mogelijk moeite kunt bewegen in het dagelijkse leven. Met oefentherapie traint u gemiddeld twee x per week onder begeleiding van de fysiotherapeut in de oefenzaal. De oefeningen en het trainingsniveau worden persoonlijk op u afgestemd. De oefeningen onderhouden de beweeglijkheid van de gewrichten en verbeteren uw spierkracht en conditie. Ook kan de fysiotherapeut helpen hoe u de stabiliteit van spieren en gewrichten kunt verbeteren, behouden en hoe u veilig kunt sporten.

Samen werken we aan uw klachten. Neem contact met ons op!

fysioprofit waalwijk