Blog

Sportfysiotherapie in Waalwijk

Bent u onlangs geopereerd of momenteel herstellende van een sportblessure en wilt u weer beginnen met sporten? Fysioprofit ondersteunt en begeleidt u graag in dit proces! Een sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol in uw herstel. Samen met u zorgen we ervoor dat u uw sportoefeningen weer snel kunt uitvoeren. Wij staan voor u klaar in Waalwijk.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisme binnen fysiotherapie. Sportfysiotherapie richt zich op het verhelpen van uw klachten. Daarnaast geeft de sportfysiotherapeut u advies over de beste stappen voor uw situatie. Onze sportfysiotherapeuten in  Waalwijk adviseren en begeleiden u graag. Zo kunt u weer snel uw dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Voor wie is sportfysiotherapie bedoeld?

Sportfysiotherapie is een behandeling voor zowel professionele sporters als amateur sporters die een beperking of klacht hebben. Klachten die tijdens sportfysiotherapie worden behandeld zijn: spierblessures, klachten na een operatie en letsels aan banden, pezen en gewrichten. Ook wordt er in onze praktijken speciaal aandacht gegeven aan sportfysiotherapie voor ouderen en kinderen.

Onze behandeling

Voordat Fysioprofit begint met de behandeling plannen wij graag een intakegesprek met u in. Tijdens het intakegesprek kunnen wij beter inzicht krijgen in wat de beste behandelmethode is en welke oefeningen daarbij passen. Na het intakegesprek gaan wij over op een try-out. Bij een try-out gaan wij kijken waar de grens ligt voor bepaalde oefeningen bij uw klachten. Wanneer de pijngrens wordt bereikt, geeft het lichaam zelf aan genoeg belast te zijn. Door deze methode uit voeren, kunnen wij een behandelplan op maat samenstellen.

Sportfysiotherapie voeren wij uit met behulp van de PRT methode. Bij de PRT methode gaan wij uit van een actief herstel in plaats van een passief herstel. Met een passief herstel bedoelen wij dat het lichaam zich natuurlijk herstelt. Door de PRT methode toe te passen ontstaat een verhoging van de functionele belastbaarheid en wordt een evenwicht van de specifieke belastbaarheid in kaart gebracht.

Sportfysiotherapie in Waalwijk

Geïnteresseerd in onze behandeling? Laat één van onze opgeleide fysiotherapeuten in de praktijk in Waalwijk er naar kijken. Wij staan altijd klaar om u van uw klachten af te helpen. Bij ons bent u in professionele handen. Neem direct contact op voor een intakegesprek!   

Samen werken we aan uw klachten. Neem contact met ons op!

fysioprofit waalwijk